2021-10-28

Hultsfreds gymnasium och Additivt Teknikcenter AB tilldelas Pontonjärpriset skola 2021!

Additivt Teknikcenter (ATC) uppmärksammas för gott samarbete mellan skola och näringsliv. ATC jobbar målmedvetet för att utveckla Hultsfreds gymnasiums Industritekniska program. Här ligger fokus på både traditionell industri och ny teknik inom 3D-printing. En betydande del i arbetet är relationer och samarbete med det lokala näringslivet.

Pontonjärpriset
Pontonjärpriset är ett pris inrättat av Kronobergs tidigare landshövding Kristina Alsér, med syfte att lyfta fram personer som på olika sätt bygger broar mellan skola och näringsliv i Kronoberg och Kalmar län.

Med stipendier ska de som på ett innovativt och hållbart sätt utvecklat samarbete och minskat avståndet mellan privata och offentliga aktörer premieras. Juryns önskan är att prissumman ska användas för en gemensam aktivitet mellan vinnande skola och företag, med medarbetare, lärare och elever involverade.

Med pristagarna som goda förebilder hoppas juryn vidare att uppmärksamheten kring pristagarnas målmedvetna arbete ska stimulera fler att vilja bygga broar och ta initiativ till nya samarbeten.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår