2022-03-04

3D-konstnär med öga för design

 

Möt Hang som går första året på 3D-tekniker utbildningen på Additivt Teknikcenter i Hultsfred.
Thu Hang – NGO 31 år, Silverdalen. Hon hade arbetat några år som vikarie inom kök i Hultsfreds -kommun. I jobb mailen kom en dag förslag på olika utbildningar från Hultsfred Lärcenter och Additivt Teknikcenter
Hang fastnade för 3D-tekniker utbildningen, men det tog två år innan hon sökte utbildningen. Hang gjorde vissa kopplingar till tidigare arbete på nagelsalong. Där skapade man olika motiv på naglarna via 3D modellering.
Jag såg videon på utbildningen och fastnade direkt, här fanns det möjligheter till kreativitet, skapande och design.
Innan hon började på utbildningen gick hon en förutbildning på en månad där hon fick bekanta sig med maskiner, olika program som Solidworks och begrepp.
Inför jul designade klassen på just temat jul. Thu gjorde en lampa som hon gav bort i julklapp
- Jag tycker det är häftigt att rita, printa ut i 3D och se hela processen - från ide till färdig produkt. I framtiden vill jag skapa produkter med funktionalitet som känns meningsfulla för köparen. På Additivt teknikcenter finns ett stortutbud med olika 3D skrivare och material säger Hang.
Källa: Additivt teknikcenter/Hultsfred Lärcenter.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår