2022-03-04

3D- konstnär med öga för design

Möt Ewa som har gått 3D-tekniker utbildningen på Additivt Teknikcenter i Hultsfred

Ewa Kusmierz 26 år Jönköping, flyttade till Sverige från Polen för 6 år sedan. På YH-utbildningen till 3D-tekniker på Additivt Teknikcenter i Hultsfred kände Ewa att hon hade hamnat rätt. Ewa blev klar med sina studier våren-21.

-Jag är glad att jag började på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Utbildningen går verkligen hand i hand med mitt Intresse för design. Jag gillar att skapa föremål som liknar konst mer än något annat berättar hon.

Det konstnärliga uttrycket fick Ewa nytta av när hotell Hulingen i Hultsfred utlyste en designtävling som handlade om att skapa rumsnycklar och ljuslyktor till hotellet. Ewas snillrika design utsågs till ett av 4 vinnarbidragen. – Jag ritade och 3D-printade en ljuslykta i form av ett par hörlurar där själva ljuset sitter i den hopvirade sladden. Produkten vann även ett pris i Japan.

Att Ewa har hittat rätt i sin utbildning blev också tydligt när hon var på första, LIA (lärande i arbetet) De tre månaderna på Wematter i Linköping, en stor tillverkare av 3D-printade produkter visade sig bli en riktig lyckoträff.
Jag fick arbeta med både som operatör och som CAD- konstruktör och rita modeller. Att arbeta med CAD är något jag verkligen trivs med. Wematter var nöjda med mig och erbjöd mig ett sommarjobb.

– vi som läser till 3D-tekniker kommer att ha lätt att få arbete, men man måste ha viljan och visa sin bästa sida i praktiken betonar Ewa.

Idag arbetar Ewa på företaget Addema i Jönköping. Hennes arbetsuppgifter är förberedande processer i 3D sliceprogrammen samt 3D skrivarens mjukvaror Hon testar nya material, bearbetar utskrifter och CAD.

Källa: Additivt Teknikcenter /Hultsfred Lärcenter


Läs mer om innehållet i utbildningen sista anmälningsdagen är 5 maj-22.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår