Additivt Teknikcenter har flera samarbeten med andra företag och organisationer inom additiv tillverkning. Några exempel är:

  • Höganäs - Ett metallpulverföretag som är en av de största leverantörerna av material för 3D-utskrift i metall. Additivt Teknikcenter har ett samarbete med Höganäs för att utvärdera och optimera deras material och processer för olika 3D-utskriftstekniker.

  • Ljunghäll - Ett gjuteriföretag som är specialiserat på aluminiumkomponenter för fordonsindustrin. Additivt Teknikcenter har ett samarbete med Ljunghäll för att undersöka hur 3D-utskrift kan komplettera och förbättra deras gjuteriprocesser.

  • Scania - Ett lastbils- och bussföretag som är en del av Volkswagen-koncernen. Additivt Teknikcenter har ett samarbete med Scania för att utveckla och tillverka prototyper och reservdelar med 3D-utskrift.

  • Körners - Ett verktygsföretag som erbjuder skärande verktyg, mätteknik och maskinservice. Additivt Teknikcenter har ett samarbete med Körners för att utbilda deras personal i additiv tillverkning och CAD/CAM.

  • Rise IVF - Ett forskningsinstitut som arbetar med innovation och utveckling inom material, produktion och produktframtagning. Additivt Teknikcenter har ett samarbete med Rise IVF för att delta i olika forskningsprojekt och nätverk inom additiv tillverkning.

Detta är bara några av de många samarbeten som Additivt Teknikcenter har etablerat. Vi är alltid öppna för nya idéer och partnerskap som kan bidra till att utveckla additiv tillverkning i Sverige. Är du intresserad av att veta mer om deras verksamhet eller samarbeta med dem?

 


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår